Musiker

Musiker i Värmland och Västra Götaland

musiker riksspelman

Mitt huvudsakliga upptagningsområde som musiker är Värmland och Västra Götaland, men jag reser självklart gärna till andra ställen för att spela. Jag arrangerar egna konsertturnéer men tar också spelningar på uppdrag. Du hittar utförligare information när du klickar på knapparna här nedan.

Instrument

  • Klarinett – alla storlekar
  • Saxofon – altsaxofon
  • Piano / Flygel

Genrer

  • Folkmusik
  • Klassisk musik
  • Visor

De genrerna jag nämnt ovan är huvudgenrer och självklart kan jag spela andra stilar också, till exempel jazz, pop och världsmusik.

Utdrag som klassisk musiker och solist

I denna video kan du se exempel på stycken som jag spelar som klassisk klarinettist och pianist. Konsertutdraget är inspelat i Arvika, Värmland. Klarinettstyckena spelade jag tillsammans med ackompanjatören Elina Sirone. Videon består av tre olika stycken av tre olika kompositörer. Först hör du början och slutet av andra klarinettkonserten, sats 3 av Carl Maria von Weber. Därefter hör du en bit av Hemlängtan ur Lyriska Stycken som är skriven av Edvard Grieg. Till sist hör du slutet av sista satsen i Francis Poulencs Sonat för klarinett och piano.

Exempel som klassisk musiker och folkmusiker i samspel

Riksspelmännen Therese Olsson Hugosson och Alf Olsson spelar i Botilsäter kyrka

I denna video kan du se och höra Therese Olsson Hugosson spela tillsammans med Alf Olsson. Båda är Riksspelmän från Svanskog och spelar såväl folkmusik från Svanskog, övriga Sverige och Norge, som klassisk musik och visor. Videon är inspelad i Botilsäter Kyrka, Värmlandsnäs, Säffle Kommun.